דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


לאכול לאט, מה הסינים היו אומרים על זה? 

מאת    [ 22/08/2007 ]

מילים במאמר: 431   [ נצפה 3541 פעמים ]

מערכת מלב"י
צידה לבוקר

אנו מתחילים את מסע חיינו בכל יום מחדש. נטייתם של ישראלים רבים היא לוותר לחלוטין על ארוחת הבוקר, מתוך חשיבה שאין מקום להתרווחות פתאומית בלוח זמנים צפוף של הסעת ילדים לגנים והגעה לעבודה בזמן.

אך לא כך הדבר, חשיבות רבה לארוחת הבוקר. הסינים כבר קבעו: עלינו להזין את מסענו הנפשי בצידה של אנרגיה אמיתית, ארוחה קטנה בישיבה היא הכרחית.

יציאה לדרך ליום עמוס ללא הזנה, פוגמת ביכולתנו להתמודד עימו ואנרגטית אנו פשוט "ריקים" ברגע שקיבתנו ריקה.

אין שום סיבה לדחות את ארוחת הבוקר ולנשנש פחמימות רק אחרי ההגעה למשרד, שכן אז אנו אוכלים יותר בשל היותינו מורעבים ומותשים.

ארוחה קלה המכילה דגנים מלאים ושתייה, בישיבה, מייד לאחר ההתעוררות, היא המומלצת ביותר. היא מטעינה את הגוף באנרגיה הדרושה למסע החיים של היום הנוכחי העומד לפנינו.

טמפרטורת המזון

הרפואה הסינית תומכת באכילת מזון בחום ניטראלי, כלומר מזון בטמפרטורת החדר, מזון שאינו מחומם יתר על המידה או קר יתר המידה.

חום או קור קיצוני פוגמים בערכים התזונתיים של המזון. מאכלים חמים מדי גם מפריעים למערכת העיכול ומאכלים קרים מדי פוגמים גם הם ביכולת הגוף לעכל את המזון.

צבעי המזון

מומלצת אכילה מגוונת של מזון במספר רב במיוחד של צבעים. אכילת מזון שצבעיו מרובים תתרום לגוף ויטמינים ומינרלים שונים. ככול שיש ריבוי צבעים במזוננו, הסיכוי שאנו נקבל מן הארוחה ערכים תזונתיים טובים יותר, הוא גדול. כך בצורה פשוטה למדי, כל אחד מאיתנו הופך למומחה תזונה בעל כורחו.

צבעים שונים במזון לרוב מרמזים על שונות בהרכבים הכימיים של המזון. מגוון של ירקות, אוכל מן הצומח והחי ועיקר העניין: עירוב תדיר ושינוי של הרכבי הצבעים כבר יעשה את העבודה התזונתית עבורנו.

אכילה איטית, ואך ורק אכילה

כאשר אנו אוכלים, אנו אוכלים בלבד, איננו קוראים, איננו צופים בטלוויזיה או "חוטפים" משהו תוך כדי ביצוע משימה בעבודה.

אנו מתייחסים בכבוד לאוכל, לא אל מול המחשב ולא אל מול העיתון. אנו מתסכלים על מה ועל כמה אנו אוכלים ומסייעים לגופנו להתמודד עם המשימה שאנו הולכים להטיל עליו בנושא עיכול המזון.

אכילה בביסים קטנים במיוחד מסייעת למזון לקבל את "הנתונים" הנדרשים לו ולהתחיל בפעולת עיבוד המזון הרלוונטית לסוג המזון אותו אנו מעמיסים לקיבתנו. אכילה בביסים קטנים חיונית להצלחת פעולת העיכול.

חיתכו את המזון לחתיכות קטנות ככל שניתן והקדישו תשומת לב לכל חתיכה קטנה שאתם מכניסים לפה כאל ארוחה שלמה. אין מה לרוץ לשום מקום לאחר אכילת הארוחה, יש לשבת במשך כמה דקות ולתת לגוף להתחיל במהרה בפעולת העיכול ללא הפרעות.

גם אם זה נראה בהתחלה קשה ליישום שכן חלק גדול מהעקרונות הללו מנוגדים לתפיסת החשיבה המערבית שלנו שבה הכול נדרש להתבצע מהר במיוחד, הרי שאחרי זמן קצר של ישום עקרונות אלו, יתרונותיהם ברורים לחלוטין, אנו מתחילים כמעט מיד להרגיש טוב יותר ומתמלאים נינוחות פיזית ונפשית כאחד.
אתר המרכז לטיפול בהשמנת יתר מרכז מידע מקצועי ומהימן אודות כל האמצעים לטיפול בבעיות השמנת יתר: הרזייה, דיאטה, ספורט, פסיכולוגיה, ניתוחי קיצור קיבה ועוד.
http://www.hashmana.co.il/



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב